Volledig scherm
De stoomtrein kwam tijdens de intocht een keer niet over het spoortje tussen Apeldoorn en Lieren. © Jan Brokelman

Honderden kinderen misten vanmorgen bijna Sinterklaas in Apeldoorn (en dit is waarom)

Het scheelde vanmorgen niet veel of honderden kinderen hadden vanmorgen Sinterklaas gemist. Apeldoornse ouders stonden namelijk met hun kroost langs de verkeerde spoorlijn. 

Honderden kinderen stonden vanmorgen langs het spoor tussen Apeldoorn en Lieren te wachten op de stoomtrein met daarin Sinterklaas en zijn pieten, maar pas kort voordat de Sint zou passeren werd duidelijk dat de Sint helemaal niet over het spoorlijntje tussen Apeldoorn en Lieren zou komen. ,, Als je uit Apeldoorn komt dan weet je niet beter dan dat de stoomtrein vanuit Lieren komt,’’ aldus Jan Brokelman. 

Het was volgens de Apeldoorner aan een alerte motoragent te danken dat de kinderen de goedheiligman toch nog konden zien, want de stoomtrein bleek vanuit Deventer te komen.  ,,Zo’n tien minuten voordat de trein langs zou komen kwam er een motoragent langs, die ons op het goede spoor bracht,’’ zegt Brokelman gevat.

De mensenmenigte verplaatste zich vervolgens naar het terrein van aannemersbedrijf Jan Zevenhuizen, daar konden ze achter een hek toch nog een glimp opvangen van de stoomtrein en de sint. Brokelman: ,,Het was vooraf niet gecommuniceerd waar de trein vandaan zou komen. Niemand dacht erbij na dat dat ding vanuit Deventer zou komen.’’ Mogelijk dat veiligheidsoverwegingen ten grondslag lagen aan het feit dat vooraf niet bekend was waar de trein vandaan zou komen. ,,Ja, dat zeiden wij vervolgens hier ook al tegen elkaar’’, besluit Brokelman.

Zo kwam Sinterklaas vandaag wél aan in Apeldoorn. Bekijk de video: 

Volledig scherm
De stoomtrein die gebruikt wordt bij de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn werd vrijdagmiddag in het stoomdepot opgestookt en in gereedheid gebracht. © ANP

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn