De doodgeschoten wolf, die begin oktober in Stroe werd gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
De doodgeschoten wolf, die begin oktober in Stroe werd gevonden. © Dierenambulance Barneveld

‘Hoogste beloning ooit’ voor gouden tip die leidt naar dader die Veluwse wolf dood schoot

videoDe gouden tip over de schutter die onlangs wolf GW1490m heeft gedood, levert liefst 16.000 euro op. De Faunabescherming vindt het van groot belang dat de dader wordt opgespoord en berecht en looft de beloning daarom uit. ‘De boosheid over de laffe daad heeft een storm aan reacties opgeleverd.’

 1. Beoogde glamping op Bussloo van de baan, ondernemer is furieus: ‘Ik ben voor de gek gehouden’
  PREMIUM
  1

  Beoogde glamping op Bussloo van de baan, ondernemer is furieus: ‘Ik ben voor de gek gehouden’

  Ondernemer Jeroen Schreurs is woedend op de gemeente Voorst. De glamping die hij dit jaar wilde beginnen op Bussloo, werd eerder on hold gezet vanwege onderzoek naar de beschermde vleermuis in het recreatiegebied. En hoewel daaruit blijkt dat een glamping geen bedreiging vormt voor de dieren, wil de gemeente toch geen groen licht geven. ,,Ik ben razend. Ik sta op het punt een rechtszaak te beginnen tegen de gemeente.”
 2. Apeldoornse arts in Zuid Afrika over omikron-variant: ‘Zorgelijk, maar stop met paniekvoetbal’
  PREMIUM

  Apeldoorn­se arts in Zuid Afrika over omikron-variant: ‘Zorgelijk, maar stop met paniekvoet­bal’

  Hij zit al dertig jaar in Zuid-Afrika als arts en is voorlopig niet van plan om terug te keren. ,,De administratieve belasting, de invloed van de zorgverzekeraars en de politiek op de gezondheidszorg is in Nederland te groot,” zegt Apeldoorner Hugo Tempelman vanuit de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo, zo’n 200 kilometer boven Johannesburg. ,,De ziektenoden uit de maatschappij zijn niet meer bepalend. En dat zie je in Nederland terug in een zwalkend coronabeleid.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn