Volledig scherm
Ondernemer Marco Jutte van de Marokkaanse woonwinkel Artizana mag zijn horeca-activiteiten doorzetten © Maarten Sprangh

Horeca bij Marokkaanse woonwinkel in Apeldoorn gewoon toegestaan

Ondernemer Marco Jutte van de Marokkaanse woonwinkel Artizana aan de Hoofdstraat in Apeldoorn, mag zijn horeca-activiteiten gewoon voortzetten. Het college van B en W ziet op advies van de onafhankelijke bezwarencommissie, geen reden de horecavergunning in te trekken.

Tegen de horeca vergunning hadden de pandeigenaar, de Vereniging van Eigenaren en individueel enkele bewoners van bovenliggend appartementencomplex, bezwaar gemaakt. Zij stellen dat er – kort gezegd – geen horeca in het pand is toegestaan.

Weinig eer

Tijdens de zitting van de onafhankelijke bezwarencommissie werd de bezwaarmakers al wel duidelijk dat er weinig eer voor ze was te behalen. De voorzitter stelde dat het bestemmingsplan horeca toestaat en om een vergunning voor de verkoop van alcoholvrije dranken te krijgen moet de ondernemer 18 jaar of ouder en van onbesproken gedrag zijn. Daaraan voldoet winkeleigenaar Marco Jutte.

Civiele rechter

Als de eigenaar van het pand, Bergermeer BV in Hoorn en Vereniging van Eigenaren daadwerkelijk vinden dat er geen horeca mag zijn, moeten ze zich wenden tot de civiele rechter. Of dat gebeurt is onduidelijk. Bergermeer BV wil geen commentaar geven en voorzitter Kalksma van de Vereniging van Eigenaren zegt dat de kwestie momenteel in ruste is.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn