De skatebaan naast Omnisport Apeldoorn lag er dinsdag aan het begin van de middag verlaten bij.
Volledig scherm
PREMIUM
De skatebaan naast Omnisport Apeldoorn lag er dinsdag aan het begin van de middag verlaten bij. © Arnoud Heins

Houden jongeren in Apeldoorn zich wel aan de strengere corona-maatregelen van Rutte en co?

Ook in Apeldoorn klonterden jongeren massaal samen nadat de scholen vanwege de coronacrisis op slot gingen. Sinds maandagavond rust daar een verbod op. Hoe wordt dat nageleefd? 

Langs het veld van Groen Wit’62 stonden begin vorige week tientallen tienerfietsen. Ook bij  de skatebaan naast Omnisport dromden veel jongeren samen. Een halve dag nadat het kabinet strengere coronamaatregelen afkondigde, kun je je daar niets meer bij voorstellen. Op en rond de halfpipe aan de Voorwaarts is het stil. En er zwerft geen afval. Dat duidt erop dat hier maandagavond ook geen kip te bekennen was.    

 1. Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens seniorenuurtje in Apeldoorn
  PREMIUM

  Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens senioren­uur­tje in Apeldoorn

  De zon is nog niet boven de horizon wanneer de eerste klanten met een winkelwagentje het AH-filiaal op winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn binnengaan. Het is maandagochtend en het van 07.00 tot 08.00 uur speciaal voor ouderen ingestelde boodschappenuurtje is net begonnen. Albert Heijn is ene van de supermarkten die helpt zo de ‘kwetsbare groep te beschermen in verband met het coronavirus’. En dat wordt gewaardeerd.
 1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

  Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

  Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn