Volledig scherm
Hetty ten Hove bij haar theehuis. De spoorlijn van de stoomtrein loopt er vlak langs. Foto Rob Voss

Huize Bloem in Lieren groeit maar door

LIEREN - Voor menig ondernemer kan het jaloersmakend zijn. Het theehuis van Hetty ten Hove groeit de afgelopen jaren in een steile lijn. Haar succesformule? Alles bakken met wat in de tuin groeit.

Steeds meer mensen weten rustpunt Huize Bloem in Lieren te vinden, terwijl het voor Hetty allemaal als hobby begon, juist zonder de ambitie om nou maar te groeien om het groeien. "Ik had eigenlijk geen verwachtingen."

Een hobby is het stiekem nog steeds, maar inmiddels wel in de vorm van een echt bedrijf. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, de vergunning van de gemeente is binnen en pinnen kan er nu ook.

Sinds een paar dagen heeft ze zelfs personeel. Een jongedame helpt enkele dagdelen per week. "Het ging niet meer alleen."

Aan haar succesformule wil ze immers niet tornen en dat is dat ze alles zelf bakt. Of het nu taarten, brownies, quiches, jams of wat dan ook maar zijn. Alles wat niet in haar tuin groeit, haalt ze bij leveranciers uit de directe omgeving. En verder: kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit. Dat is volgens Hetty het geheim tot succes. "Mensen komen er echt voor terug."

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn