In Apeldoorn houden ze zonder elkaar aan te raken een hilarische anti-corona estafette

Om in het corona-tijdperk toch fysiek én samen bezig te kunnen zijn, hebben de bewoners van De Wielerbaan in Apeldoorn iets creatiefs bedacht: de anti-corona estafette. Een hilarisch gebeuren.     

Een bijzonder staaltje saamhorigheid aan De Wielerbaan: ze hielden er de hele week op verantwoorde wijze een estafette.
Volledig scherm
Een bijzonder staaltje saamhorigheid aan De Wielerbaan: ze hielden er de hele week op verantwoorde wijze een estafette. © Kevin Hagens

Met een beetje gevoel voor nostalgie kun je stellen dat oude tijden herleven op het ovaal in Orden. Nee, er sjezen deze vrijdagmiddag geen wielrenners van De Adelaar rond. De beroemde stem van spreekstalmeester Hans van Bon klinkt evenmin. Er rennen bewoners van De Wielerbaan in het rond. Het lawaai wordt veroorzaakt door hun buren. Die staan hen vanaf het balkon met pannendeksels en pollepels aan te moedigen.  

 1. Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens seniorenuurtje in Apeldoorn
  PREMIUM

  Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens senioren­uur­tje in Apeldoorn

  De zon is nog niet boven de horizon wanneer de eerste klanten met een winkelwagentje het AH-filiaal op winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn binnengaan. Het is maandagochtend en het van 07.00 tot 08.00 uur speciaal voor ouderen ingestelde boodschappenuurtje is net van start gegaan. Albert Heijn is ene van de supermarkten die helpt zo de ‘kwetsbare groep te beschermen in verband met het coronavirus’. En dat wordt gewaardeerd.
 1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

  Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

  Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn