Volledig scherm
Het afgebroken deel van de boom blijft keurig op het hek van Sportpark Marialust hangen. © Arnoud Heins

In Apeldoorn is door de storm spontaan een merkwaardig kunstwerk ontstaan

Het is een wat vreemde gewaarwording als je momenteel over de Laan van Kerschoten in Apeldoorn rijdt. Op het hek van Sportpark Marialust valt namelijk een merkwaardig kunstwerk te spotten.

Het is de afgelopen week spontaan ontstaan. Door het noodweer is net buiten het hek van het sportveld een boom gespleten. Een deel daarvan is op de omheining terecht gekomen en daar vervolgens op de één of andere manier op blijven hangen.  

Wie het ‘kunstwerk’ wil bewonderen, moet snel zijn. Op de betreffende boom staat een rood kruis. Het teken dat deze ten prooi zal vallen aan de motorzaag. Dan wordt ongetwijfeld ook het op het hek gevallen deel verwijderd.  

Volledig scherm
© Arnoud Heins
  1. Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoorner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoor­ner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Een 83-jarige inwoner van Apeldoorn dreigt de gevangenis in te draaien, omdat hij een aantal jaar geleden zijn kleinzoon tijdens een logeerpartijtje heeft misbruikt. Het kind was toen een jaar of vijf, zes. De officier van justitie in Zutphen eist twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. ‘Dan ga ik verhuizen uit Apeldoorn’, reageerde opa B. van Z. in de rechtbank, ‘want ze zeggen wel eens Apeldoorn Babbeldoorn. Als ik zo’n tijd weg ben komt het uit in mijn omgeving’.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn