In Apeldoorn zit de container propvol jeukrupsen en niemand wil ze hebben

VIDEOHet ruimen van dode eikenprocessierupsen verkeert in een impasse. Groenbedrijven moeten ze op last van een landelijk protocol aanbieden bij vuilverbranders, maar die willen de zakken met rupsen niet aannemen. De betrokken partijen spreken vandaag op het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) over mogelijke oplossingen.

Groenbedrijven in met name het boomrijke Oost-Nederland zitten met de handen in het haar. Dagelijks halen ze zakken vol met dode eikenprocessierupsen uit de bomen, maar ze kunnen het materiaal nergens kwijt. Vuilverbranders nemen de zakken niet aan omdat ze de gezondheidsrisico's voor de eigen medewerkers te groot achten. Als de rupsen zijn verpakt in zakken die snel scheuren of poreus zijn, komt de veiligheid in het geding, meldt de Vereniging van Afvalbedrijven. 

  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn