Op de locatie Eikenhof van het Hoenderloo College hebben de leerlingen  vandaag en morgen geen les. Docenten zijn boos op Pluryn omdat er nog geen sociaal plan is en hebben het werk daarom neergelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de locatie Eikenhof van het Hoenderloo College hebben de leerlingen vandaag en morgen geen les. Docenten zijn boos op Pluryn omdat er nog geen sociaal plan is en hebben het werk daarom neergelegd. © Maarten Sprangh

Inspectie: zorgkoepel Pluryn moet haar scholen beter aansturen

Zorgkoepel Pluryn stuurt haar scholen, waaronder het Hoenderloo College, onvoldoende aan. Dat stelt de Onderwijsinspectie. Met ‘zwalkend beleid’ voedt Pluryn gevoelens van onzekerheid en ontevredenheid, staat in een nog niet gepubliceerd rapport.

De Onderwijsinspectie constateert in een concept-rapport dat het bestuur van Pluryn geen duidelijke eisen stelt aan de kwaliteit van het onderwijs en geen zicht heeft op de kwaliteit daarvan. Drie scholen binnen Pluryn, waaronder het Hoenderloo College, hebben verbeteropdrachten meegekregen. Als Pluryn de zaken in september niet op orde heeft, kan de minister overgaan tot sancties. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn