De bewuste bocht in de N786. Deze route is gewoon niet geschikt voor zwaar verkeer, is al jaren het standpunt in Loenen. En enkele aanpassingen aan de weg zouden de situatie er nu minder veilig op maken. De provincie spreekt van 'minimale' veranderingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewuste bocht in de N786. Deze route is gewoon niet geschikt voor zwaar verkeer, is al jaren het standpunt in Loenen. En enkele aanpassingen aan de weg zouden de situatie er nu minder veilig op maken. De provincie spreekt van 'minimale' veranderingen. © Maarten Sprangh

Inwoners Loenen boos over ‘onveilige bocht’ en brengen provincie voor de rechter: ‘Na 44 jaar verdienen we beter’

Het klinkt als David tegen Goliath: een dorpsraad die de provincie Gelderland voor de rechter daagt. Loenen kan niet anders, vinden de vertegenwoordigers, want naar hun gevoel doet de provincie een rare zet in een slepende kwestie rond verkeer. En de rechter snapt dat gevoel. Verslag van een, in meerdere opzichten, curieuze rechtszaak.

1 reactie

  • J Jorritsma

    4 weken geleden
    Wij fietsen als toeristen regelmatig door Loenen en willen graag ons medeleven betuigen met de inwoners. Niet alleen het bewuste kruispunt levert regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties op, de weg verder door het dorp richting Eerbeek is meestal één lange rij van buitenmodel vrachtwagens die elkaar nauwelijks kunnen passeren. Oversteken is soms bijna niet mogelijk. Blijkbaar kunnen de overheden niet beslissen wat belangrijker is, economie of leefbaarheid. Wie hakt hier de knoop door?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn