Is er al een lockdown? Zo begint het wel te lijken in Apeldoorns winkelstraten

VIDEO,,Is de lockdown soms al afgekondigd?’’, vraagt een bezoeker van de Apeldoornse binnenstad, zonder op een antwoord te wachten. Het is op de doorgaans zo drukke zaterdag zoeken naar winkels die wél open zijn, in de winkelhoofdstad van de Veluwe.

Het is duidelijk wel eens drukker geweest op de Hoofdstraat en in de Oranjerie, maar de orgelman die er ondanks de coronacrisis met z'n centenbak rammelt, treft deze zaterdag toch nog best veel klanten. ‘Let me entertain you’, is het deuntje dat hij laat horen terwijl hij voor de Hema staat. Er moet toch iemand zijn die de passanten vermaakt. Vertier vinden in de winkels blijkt amper mogelijk...  

 1. Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens seniorenuurtje in Apeldoorn
  PREMIUM

  Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens senioren­uur­tje in Apeldoorn

  De zon is nog niet boven de horizon wanneer de eerste klanten met een winkelwagentje het AH-filiaal op winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn binnengaan. Het is maandagochtend en het van 07.00 tot 08.00 uur speciaal voor ouderen ingestelde boodschappenuurtje is net van start gegaan. Albert Heijn is ene van de supermarkten die helpt zo de ‘kwetsbare groep te beschermen in verband met het coronavirus’. En dat wordt gewaardeerd.
 1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

  Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

  Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn