Volledig scherm
Apeldoorns kunstenaar Jack Liemburg. © Maarten Sprangh

Jacksart gaat naar Zwitsalterrein

Jacksart gaat naar het Zwitsalterrein. De Apeldoornse kunstenaar Jack Liemburg hoopt er 1 mei de deuren te openen. Jacksart is nu nog gevestigd aan de Chr. Geurtsweg. Iedere maand werken in het atelier van Jack een paar duizend mensen aan een eigen schilderij. 

Jacksart gaat in eerste instantie naar de voormalige e-karthal. Jacksart en de gemeente Apeldoorn, eigenaar van het Zwitsalterrein, sloten deze week een overeenkomst voor een jaar. Op termijn wil Liemburg verhuizen naar de voormalige extractiehal, de hoge vierkante hal naast het parkeerterrein van ingang Zuid. 

Basis

,,Met de komst van Jacksart leggen we een solide basis onder de verdere ontwikkeling van het Zwitsalterrein’’, zegt wethouder Wim Willems. ,,Bovendien is het een mooie ontwikkeling voor de kunst en cultuur in Apeldoorn. Wij zijn dan ook heel blij met zijn komst.’’ 

Liemburg ziet kansen om samen te werken met de andere ondernemers op het terrein langs de Vlijtseweg. ,,Wij zijn toe aan een volgende stap en kijken uit naar onze verhuizing. We willen graag meedoen en meedenken met nieuw op te zetten evenementen.’’

Hart

De kunstenaar maakt modern art schilderijen. De zijn zowel in binnen- als buitenland in bekende galerieën te koop. Hal 18, waar Jacksart nu naar toe gaat vormde vroeger het hart van de Zwitsalfabriek. Hier vond de productie van de Zwitsallijn plaats. Op langere termijn wil de gemeente Hal 18 geschikt maken voor kleine ondernemers en start-ups. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn