Volledig scherm
De hulpdiensten rukten uit naar de Aardhuisweg bij Uddel nadat er een kind was aangereden door een auto. © News United / Damian Ruitenga

Jongetje (4) lichtgewond bij aanrijding in Uddel

Bij een aanrijding in het Gelderse Uddel is woensdagmiddag een jongetje (4) lichtgewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de Aardhuisweg in het dorp op de Veluwe.

In eerste instantie werd gevreesd voor zware verwondingen, er werd daarom een traumahelikopter ingeschakeld ter assistentie van de andere hulpdiensten. De Aardhuisweg werd vervolgens tijdelijk afgezet voor het verlenen van hulp waarna het slachtoffertje naar het ziekenhuis werd gebracht.

Daar bleken de verwondingen mee te vallen. Een politiewoordvoerster kon verder nog geen nadere informatie geven over de toedracht van het ongeval.

De traumahelikopter vliegt met gespecialiseerd medische personeel naar zware ongevallen om assistentie te verlenen:

  1. Meer onderzoek Gelre ziekenhuizen naar betere behandeling van oudere patiënt
    PREMIUM

    Meer onderzoek Gelre ziekenhui­zen naar betere behande­ling van oudere patiënt

    Wat is de valkuil bij een senior met hartfalen? Hoe krijg je een oudere patiënt in optimale conditie voor een ingreep? Naar dat soort onderwerpen gaat Gelre ziekenhuizen nog meer onderzoek doen, nu een van de artsen is benoemd tot bijzonder hoogleraar op dit terrein. Het resultaat daarvan moet zijn dat oudere patiënten in Gelre ziekenhuizen als een van de eersten in Nederland profijt hebben van verbeteringen in behandelingen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn