Volledig scherm
Joy met een knuffel van het Ronald McDonald Huis. © Beautynezz Crew

Joy (Beautynezz) heeft liever geld voor goed doel dan een cadeautje

VideoJoy is jongerenambassadeur van het Ronald McDonald Huis Utrecht. De 14-jarige Apeldoornse, bekend van haar YouTube-kanaal Beautynezz, komt in actie voor zieke leeftijdsgenootjes. Ze roept vandaag in haar nieuwste video fans op om een ludieke manier geld in te zamelen zodat zieke kinderen die in het Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen een nachtzoen kunnen krijgen van hun ouders.

Je hebt in het voorjaar jouw maatschappelijke stage bij het Ronald McDonald Huis Utrecht gelopen. Hoe kwam je daar terecht?

Ik krijg geregeld verzoeken van stichtingen om ernstig zieke kinderen een droomdag te bezorgen. Op zo’n dag vergeten ze even hun ziekte en maken we plezier. Ik wilde met mijn bekendheid meerdere kinderen en hun families blij maken en daarom heb ik voor het Ronald McDonald Huis Utrecht gekozen.

Waarom is het zo belangrijk dat er geld voor het huis wordt ingezameld?

Stel je voor dat je in het ziekenhuis ligt dan wil je toch graag je ouders in de buurt hebben? Maar als zij ruim een uur moeten reizen om jou te kunnen bezoeken dan kan dat niet altijd. Dankzij het Ronald McDonald Huis kunnen gezinnen (dus ook broertjes en zusjes) naast het ziekenhuis logeren. Wanneer er iets aan de hand is staan ze binnen een paar minuten in het ziekenhuis. Ieder kind verdiend een nachtzoen en helemaal kinderen die in het ziekenhuis liggen!

Binnenkort is het Tina dag in Duinrell (23 en 24 september). Daar mag ik heen, zodat Tina-lezers mij kunnen ontmoeten. De afgelopen jaren hebben fans mij heel erg verwend met cadeautjes. Het waren er zoveel dat het bijna niet in de auto paste. Dit is natuurlijk super lief maar dit jaar vraag ik ze uitdrukkelijk om geen cadeautjes voor mij mee te nemen. In plaats daarvan hoop ik dat ze een donatie, hoe klein ook, doen in de collectebus van het Ronald McDonald Huis. Ook vraag ik ze om bijvoorbeeld lege flessen in te wisselen, nagels te lakken of op een andere manier geld in te zamelen. Alle beetjes helpen! De collectebus neem ik mee en zet ik neer bij de meetings die ik met mijn kijkers heb. 

Het Glazen Huis staat in december in jouw eigen Apeldoorn. Ga je daar nog aandacht aan besteden?

Op dit moment concentreer ik mij helemaal op het Ronald Mc Donald Huis, maar misschien dat ik er tegen die tijd wel aandacht aan zal besteden. Twee jaar geleden ben ik met een groep bekende Youtubers door Nederland gereisd met een speciale bus om geld voor het Glazen Huis op te halen.

Op jouw kanaal Beautynezz zijn inmiddels meer dan 500.000 mensen geabonneerd. Heb je nog iets speciaals gedaan bij het bereiken van die mijlpaal?

Afgelopen maart behaalde ik 500.000 abonnees, echt mega veel! Ik heb toen een grote winactie gedaan, waar kijkers hele mooie prijzen konden winnen. Inmiddels zijn het al ruim 545.000 abonnees. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn