Jurgen Streppel: Bourgondiër in de woestijn

VIDEONa dertig jaar in Nederland te hebben gespeeld en gewerkt, stak Jurgen Streppel (50) vorig jaar de grens over. De Apeldoornse trainer, die eerst met acht spelers en een salarisachterstand op Cyprus eindigde, verwondert zich inmiddels over de mogelijkheden bij Al Jazira in Abu Dhabi. Ditmaal mét zijn gezin. ,,Ik ben een familiemens.”

De man die het levenslicht zag in Twello en tot zijn 18e opgroeide in Ugchelen, ziet zichzelf voor ‘driekwart’ als Brabander. Streppel woont immers al 25 jaar in Helmond. De Apeldoorner in hem kwam op 13 juni boven. Een paar dagen voor hij een lucratief contract tekende bij zijn nieuwste werkgever in Abu Dhabi, bezocht hij met zijn vader zijn allereerste voetbalclub: Columbia.

  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn