Volledig scherm
PREMIUM
Minister Hugo de Jonge eerder deze maand op bezoek bij De Hoenderloo Groep. © Kevin Hagens

Kamer eist: minister en Pluryn moeten doorstart Hoenderloo Groep onderzoeken

Zorggroep Pluryn en zorgminister Hugo de Jonge zagen een doorstart van De Hoenderloo Groep niet zitten, maar een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil nu dat er serieus naar dit alternatief voor sluiting van de jeugdzorginstelling wordt gekeken.

Dat bleek donderdag tijdens het voorgezet debat over de jeugdzorg. Een motie, die is ondertekend door een ruime Kamermeerderheid, draagt de minister op om samen met Pluryn en de betrokken gemeenten te kijken of het plan voor een doorstart van de instelling realistisch en haalbaar is. Vóór het voorjaarsreces moet hier een antwoord op komen. 

  1. Aanjagers: NewTechPark in Apeldoorn als pretpark voor de techniek
    PREMIUM

    Aanjagers: NewTech­Park in Apeldoorn als pretpark voor de techniek

    Het geluid van de boor klinkt luid door in de hal. Om maar te zwijgen van de vele spijkers die door leerlingen van obs Rietendakschool in planken worden gehamerd. Alda Kroneman en Trix Schipper kijken met een glimlach toe. Vanaf nu - deze vrijdag - zijn de vrouwen de nieuwe aanjagers van het Apeldoornse NewTechPark, met als uiteindelijk doel - hoe kan het ook anders - mensen enthousiast te maken voor techniek.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn