Loopt ook gorillabaas Bao Bao gevaar door corona? Apenheul neemt geen enkel risico.
Volledig scherm
PREMIUM
Loopt ook gorillabaas Bao Bao gevaar door corona? Apenheul neemt geen enkel risico. © Archief, Apenheul

Kan een gorillaleider ook bezwijken aan corona? Dierenparken als Apenheul nemen zekere voor onzekere

Lopen ook de gorillabazen Bokito en Bao Bao gevaar door corona? Dierenparken als Blijdorp en Apenheul nemen voorzorgsmaatregelen, nu wetenschappers in China hebben geconstateerd dat ook apen besmet kunnen raken. Dierverzorgers gaan alleen nog met mondkapjes en handschoenen naar de dieren. 

De berberapen in Apenheul blijken niet onder de indruk, als hun vaste verzorger door hun gebied loopt met een blauw stuk textiel over z'n neus. Zo lang hij maar doorgaat met het gooien van voedsel, lijken ze het wel best te vinden.

  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn