De Kanaalconcerten in Apeldoorn hebben hun laatste editie gehad.
Volledig scherm
De Kanaalconcerten in Apeldoorn hebben hun laatste editie gehad. © Organisatie

Kanaalconcerten ter ziele in Apeldoorn: financiële risico’s te groot nadat subsidie werd gehalveerd

VIDEODe Kanaalconcerten in Apeldoorn hebben hun laatste editie gehad. De organisatie trekt nu de gemeente de subsidie heeft gehalveerd de stekker uit het tweedaagse muziekfestival, dat veertien jaar op rij werd gehouden. 

De gratis toegankelijke Kanaalconcerten werden niet lang geleden nog beschouwd als een van de festivals waarmee Apeldoorn zich kan onderscheiden.

Volgens de organisatie sloeg de editie van afgelopen jaar als gevolg van slecht weer een gat in de reserves en liepen sponsorgelden al terug. De financiële risico's zijn daardoor te groot om een nieuwe editie verantwoord te maken. 

Dat wil het bestuur ‘niet terugleggen bij alle partijen, sponsoren, artiesten, leveranciers en vrijwilligers die het evenement ieder jaar tot een succes hebben weten te maken’, zegt de organisatie in een persverklaring. 

O’G3NE en Ernst Daniël Smid

Het festival ontstond vanuit de wijkraad Welgelegen en viel sinds 2006 met name op door het grote podium dat in het Apeldoorns Kanaal werd gebouwd. Een keur aan artiesten trad daar in de loop der jaren op, variërend van Ellen ten Damme (zie video hieronder, samen met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, 2015) tot Frank Boeijen en Alain Clark.

 Op de laatste editie stonden O’G3NE en Ernst Daniël Smid in de schijnwerpers. ,,Na dit jaren te hebben gedaan voor de Apeldoornse inwoners, met ontzettend veel toewijding en plezier, is er nu een einde gekomen aan de Kanaalconcerten”, aldus voorzitter Antoine Joosten.

De organisatie zegt sponsoren, artiesten, leveranciers, vrijwilligers en andere betrokkenen te hebben ingelicht. 

De Kanaalconcerten in Apeldoorn hebben hun laatste editie gehad.
Volledig scherm
De Kanaalconcerten in Apeldoorn hebben hun laatste editie gehad. © Organisatie
  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn