Volledig scherm
© Johannes Rutgers

Kansen op laag tarief voor stadsbus Apeldoorn in voorjaar duidelijk

Over een half jaar blijkt of het haalbaar is om in Apeldoorn een laag tarief voor de stadsbus in te voeren.

De gehele Apeldoornse gemeenteraad wil dat daar een onderzoek naar komt. Donderdagavond hebben ze burgemeester en wethouders opdracht te geven om in het voorjaar de mogelijkheden op een rij te hebben.

Wens

Apeldoorn kende al eerder een zogenoemd eurokaartje. Dat sneuvelde echter omdat er flink geld bij gelegd moest. Dat zal opnieuw moeten het geval zijn als Apeldoorn er toe besluit een laag tarief in te voeren, zo geeft de provincie Gelderland aan. Die overheid zorgt voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in onder meer Apeldoorn met ingang van 2020, en zal daar geen wens voor een laag tarief in opnemen, zegt een woordvoerder desgevraagd. 

Complex

Als Apeldoorn zoiets wil, moet ze dat dus zelf regelen met de vervoerder. En er ook een flink bedrag - mogelijk meer dan een miljoen euro - voor over hebben. De huidig vervoerder Keolis wil desgewenst het gesprek aan, zegt woordvoerder Lotte Hendriksen. Wel geeft zij aan dat het invoeren van zoiets als een eurokaartje tegenwoordig complexer is dan wellicht gedacht.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn