Volledig scherm
PREMIUM
Plek, op het Apeldoornse Zwitsalterrein, is een voorbeeld van een modern flexibel kantoorconcept. © Rob Voss

Kantorenmarkt Apeldoorn, Deventer en Zwolle schreeuwt om flexibiliteit

Apeldoorn, Deventer en Zwolle moeten zwaarder inzetten op ontwikkeling van het kantorenaanbod. Veel van de huidige kantoorgebieden zijn verouderd. De behoefte aan moderne en flexibele kantoorconcepten groeit juist.

Een flink aantal kantoorgebieden voldoet niet meer aan de wensen van moderne gebruikers. Dat concludeert vastgoedadviseur CBRE in een marktanalyse. CBRE - met ruim vierhonderd kantoren in meer dan zestig landen - opende vorig jaar een vestiging in Zwolle. Volgens directeur Noordoost-Nederland Alwin Rijpstra maakt de analyse duidelijk dat ‘er dringend wat moet gebeuren’ om te zorgen dat het aanbod gaat aansluiten op de vraag, zodat de steden bedrijven kunnen vasthouden en aantrekken.

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn