Volledig scherm
Gaby van Laarhoven hing veel posters op om Zwelgje terug te vinden. Dat is gelukt. Gisteren sloot ze haar kat weer in de armen. © Maarten Sprangh

Kat Zwelgje na drie weken terug bij baasje in Apeldoorn

De kat Zwelgje is na drie weken weer terug bij zijn baasje Gaby van Laarhoven. De kat ging er op 2 januari vandoor, waarschijnlijk omdat hij schrok van vuurwerk. 

Van Laarhoven stelde alles in het werk om haar kat terug te vinden. Zwelgje ging er vanuit Zonnehoeve vandoor. Dinsdagavond werd hij gevonden in Apeldoorn-Zuid. Hij zat in een kelderbox van een complex aan de 1ste Wormenseweg en maakte daar veel geluid. De vindster nam de kat mee naar huis, gaf hem eten en lichtte Amivedi in. De organisatie voor vermiste huisdieren maakte snel de match.

,,Zwelgje ziet er hartstikke goed uit’’, laat een dolblije Van Laarhoven weten. ,,We zijn zo blij. Iedereen bedankt voor het meezoeken.’’

Rond de jaarwisseling verdwijnen twee keer zoveel huisdieren als in andere weken van het jaar. Veel katten en honden worden vervolgens binnen twee weken weer teruggevonden. De familie Zwanikken in Apeldoorn-Zuid heeft minder geluk. Hun kater Marty wordt nog steeds vermist.

Volledig scherm
Zwelgje is weer thuis. © Gaby van Laarhoven

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn