Volledig scherm
PREMIUM
De kerstkofferbakverkoop op het Marktplein zit er al op voor-ie begonnen is. De kraam van Aart Fluit (met pet) wordt afgebroken. © Arnoud Heins

Kerstkofferbakverkoop Apeldoorn valt opnieuw in het water: ‘Ik denk dat dit de laatste keer is geweest’

De beroemde Apeldoornse kofferbakverkoop en Kerst; het is een ongelukkige combinatie. Voor het derde jaar op rij is de kersteditie geteisterd door rotweer. Al voor het gebeuren zou beginnen, bliezen de overgebleven handelaren vanmorgen de aftocht.

Terwijl de regen en een gure wind er vrij spel hebben, zit Aart Fluit er vrij comfortabel bij op het Marktplein. Onder de luifel van zijn bestelbus nipt de Hoenderloër rond kwart over negen aan een bekertje thee. Hij tuurt naar de bakken die een paar meter verderop staan. Met de artikelen die daarin liggen, kun je gemakkelijk tientallen kerstbomen versieren. Maar hij niet eens alles uitgestald. ,,Ik denk namelijk dat het niet wat wordt vandaag", doelt de 71-jarige op de barre weersomstandigheden. 

  1. OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis
    PREMIUM

    OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis

    Voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop heeft het Openbaar Ministerie tegen een 26-jarige man Apeldoorner 12 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Plus twee jaar niet rijden. De verdachte reed rond 01.00 uur op 25 februari 2018 op de Oost Veluweweg. Met een veel te hoge snelheid haalde hij twee auto’s in. Het 38-jarige slachtoffer stak met zijn fiets ter hoogte van de Laan van de Dierenriem over en kwam daar in botsing met de VW Golf van de verdachte.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn