Volledig scherm
Jikke Assen hoofd kerstpakketten bij Schuttelaar b.v. © Frans Paalman

Kerstpakketten worden luxer, die van u ook?

REGIO - Luxere samengestelde kerstpakketten. Ook producten afkomstig van verantwoord maatschappelijk ondernemen. Dat zijn trends die onder meer groothandel Hanos in Apeldoorn en Schuttelaar Wijnen en Geschenken uit Zwolle en streekproductenbedrijf Hof van Twello in Twello waarnemen. Ook stellen ze vast dat het aantal kerstpakketten toeneemt, nu de jaren van economische crisis achter ons liggen.

Het traditionele kerstpakket heeft volgens massapsycholoog Jaap van Ginneken de voorkeur ten opzichte van pakketten die de werknemer zelf kan samenstellen. Dat raakt de werknemer emotioneel het meest omdat het een verrassing is. Het Sint Jansdalziekenhuis in Harderwijk en de gemeente Apeldoorn kiezen er wél voor hun werknemers zelf het pakket te laten uitkiezen. Daarvoor 'moeten' ze wel naar een kerstmarkt waar ze producten van lokale ondernemers kunnen uitzoeken. De werknemers van het ziekenhuis in Harderwijk krijgen er een show in het Dolfinarium bij.

Foto
Wat zit er in uw kerstpakket? De online redactie is benieuwd naar de verschillen en we willen de foto's graag gebruiken om een mooie fotoreportage online te zetten. Laat het ons zien met een foto of video en stuur die naar online@destentor.nl of via WhatsApp naar 06-82990536.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn