Het echtpaar Gaastra, Reint (66) en Gabriela (62), houdt van voetbal, maar vanavond staan ze tegenover elkaar. Zij is Argentijnse en hij Nederlands.
Volledig scherm
PREMIUM
Het echtpaar Gaastra, Reint (66) en Gabriela (62), houdt van voetbal, maar vanavond staan ze tegenover elkaar. Zij is Argentijnse en hij Nederlands. © Maarten Sprangh

Kiezen tussen Argentinië en Oranje, dat kan Gabriela uit Apeldoorn niet: ‘ik juich voor beide landen’

met pollOké, het voetbal leeft misschien meer bij hem dan bij haar, maar, zo zegt Reint Gaastra, de Argentijnse passie is bij zijn vrouw Gabriela nooit verloren gegaan. Zij, geboren in Buenos Aires, hij Nederlander, staan vanavond (vrijdag) recht tegenover elkaar in hun woning in Apeldoorn, tijdens de WK-kwartfinale tussen Argentinië en Nederland.

0 reacties

  1. Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’
    PREMIUM

    Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’

    In 2021 leek het alsof hij de deuren van het gemeentehuis definitief achter zich dichtsloeg, maar over twee maanden wandelt hij er toch weer vrolijk binnen. Harry Matser (61), voormalig wethouder in Zutphen, keert terug in de ambtenarij. Weliswaar in een andere rol én plek: vanaf april start hij als gemeentesecretaris, de hoogste ambtenaar in het gemeentehuis, in Brummen. ,,Ik ben niet iemand die heel principieel is.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn