Volledig scherm
PREMIUM
Moeder met een kind aan een tuigje. © Eigen foto Kidsplaza.nl

Kind aan riempje steeds normaler: 'Beter een tuigje dan een kind vastsnoeren in de buggy'

In de Apenheul zien de medewerkers het steeds vaker. Ouders die hun kind via een soort riem bij zich in de buurt houden. Het levert spot op: een kind is toch geen hond? Maar er zijn ook veel voorstanders, zoals pedagoog Bas Levering. ,,Beter een tuigje dan een kind vastsnoeren in de buggy”, zegt hij.

Een paar jaar geleden was een kind aan een tuigje of een riem aan de pols een uitzondering. Maar dat is veranderd, merkt de Apenheul. Op drukke dagen lopen er meerdere ouders met zo’n tuigje, dat moet voorkomen dat jonge kinderen weglopen. Kidsplaza uit Raalte, verkoopt ze en spreekt van een 'bestseller'. ,,Het wordt steeds meer geaccepteerd. We verkopen ook leuke exemplaren met knuffels er op, zodat je niet zo goed ziet dat kinderen een tuigje dragen. Dat is vooral om vervelende opmerkingen van omstanders te voorkomen”, zegt Linda Besten van de kinderzaak. ,,Want er zit toch een soort taboe op, bij sommigen."

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn