Moeder met een kind aan een tuigje.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder met een kind aan een tuigje. © Eigen foto Kidsplaza.nl

Kind aan riempje steeds normaler: 'Beter een tuigje dan een kind vastsnoeren in de buggy'

In de Apenheul zien de medewerkers het steeds vaker. Ouders die hun kind via een soort riem bij zich in de buurt houden. Het levert spot op: een kind is toch geen hond? Maar er zijn ook veel voorstanders, zoals pedagoog Bas Levering. ,,Beter een tuigje dan een kind vastsnoeren in de buggy”, zegt hij.

 1. Ugchelen heeft met vestiging van meesterslager weer vet op de botten: ‘Ik wil de beste van Nederland zijn’
  PREMIUM

  Ugchelen heeft met vestiging van meestersla­ger weer vet op de botten: ‘Ik wil de beste van Nederland zijn’

  Vorstelijke stukken cote de boeuf en entrecote hangen al te rijpen, klaar om voor de feestdagen te worden geportioneerd. Terwijl het aantal vestigingen in Nederland ieder jaar terugloopt, heeft Ugchelen over een week weer een slagerij, in het pand waar tien jaar geleden de dorpsslager zijn deuren sloot. Diens opvolger barst van ambitie: Hans-Peter Spaans (34) is een van de tien Nederlanders met de titel meesterslager.
 2. Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramidespel geworden’
  PREMIUM
  De Huisbazen

  Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramide­spel geworden’

  Wonen is geen vanzelfsprekendheid meer in Nederland. Alleen als je veel geld te besteden hebt maak je nog kans binnen een redelijke termijn geschikte woonruimte te bemachtigen. De rest staat in de rij, met starters voorop, en ziet de prijzen verder stijgen. Dat doet pijn, blijkt uit de reacties op onze verhalen over de wooncrisis. Is er hoop? Ja, maar het wordt eerst nóg erger. „Voordat we weer evenwicht hebben zitten we in 2045.”
 3. Trampolinespringers Ralph en Rick van KDO Apeldoorn stuwen elkaar omhoog voor WK junioren in Bakoe: ‘We zijn enorm fanatiek en willen altijd beter’
  PREMIUM

  Trampoline­sprin­gers Ralph en Rick van KDO Apeldoorn stuwen elkaar omhoog voor WK junioren in Bakoe: ‘We zijn enorm fanatiek en willen altijd beter’

  Trampolinespringer Ralph van Tilborg (17) deed al meerdere keren mee aan de World Age Group Competition (WAGC) trampolinespringen, zijn clubgenoot Rick Veldhuizen (20) maakt deze week zijn debuut op het internationale podium. In Bakoe, waar het WK morgen begint, hopen de twee springers van KDO Apeldoorn het beste uit zichzelf te halen in de categorie 17-21 jaar. Individueel, maar ook synchroon.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn