Kofferbakverkoop Apeldoorn beslist in januari over locatie

VIDEODe knoop wordt in januari doorgehakt. Of de jaarlijkse kofferbakverkoop langs het Apeldoorns Kanaal nog een aantal jaren op de huidige locatie blijft, hangt af van gesprekken met de gemeente.

Volledig scherm
Of de Kofferbakverkoop langs het kanaal blijft, wordt in januari besloten. © Jeroen Pol

Dat zei organisatie Ben van der Velden (WHOE) gisteravond voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering. Hij was aanwezig bij het aanbieden van een petitie aan burgemeester John Berends en wethouder Detlev Cziesso door buurtbewoonster Tanja Gort. Gewapend met 1175 handtekeningen pleitte zij voor blijven op de huidige plek. 

Het evenement bezorgt de buurt acht zaterdagen per zomer veel plezier en weinig overlast, benadrukte Gort. Als het vertrekt is nog niet zeker waarheen, aldus Van der Velden. Twee opties worden bestudeerd.

 1. Bouwvakkers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’
  PREMIUM
  reportage

  Bouwvak­kers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’

  ,,Hé, dat is het Willem I servies, uit 1822’’, herkent Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo. Hij wijst naar een scherf van porselein, die Jorden Hagenbeek, projectleider van de verbouwing van het paleis, tijdens een rondleiding toont. Het stukje porselein van het ‘Doorniks servies’ is net gevonden in een beerput onder een zijvleugel van het paleis. Dat is sinds januari van dit jaar dicht voor een grote verbouwing.
 2. Automobilisten negeren massaal keerverbod Otterloseweg bij Apeldoorn
  PREMIUM
  Video

  Automobi­lis­ten negeren massaal keerverbod Otterlose­weg bij Apeldoorn

  Het keerverbod op de Otterloseweg (N304) bij Apeldoorn wordt massaal genegeerd. Automobilisten die vanuit Apeldoorn via oprit Hoenderloo de A1 naar Deventer op willen moeten door wegwerkzaamheden om rijden. Bijna iedereen neemt daarbij de kortst mogelijke weg, door ter hoogte van de Van Golsteinlaan te keren. Dat mag echter niet. Ze moeten doorrijden tot aan de Hoenderloseweg om daar terug te draaien naar de oprit.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn