Koninklijke esdoorn verdwijnt, maar herinnering blijft in leven

videoMet pijn in het hart nam Willem Zieleman, tuinbaas van Paleis Het Loo, woensdagochtend afscheid van de metershoge Esdoorn, die na de Tweede Wereldoorlog als klein boompje uit Canada is meegenomen door prinses Juliana. ,,Het moest gebeuren, maar toch doet het zeer."

Wie ooit de tuinen van Paleis Het Loo heeft bezocht, is de esdoorn ongetwijfeld tegen het lijf gelopen. Zeventig jaar lang stond de boom eenzaam op een verhoogd stukje grasveld, direct naast het terras van het restaurant Maar gisteren is de boom noodgedwongen gekapt. De imposante Canadese esdoorn was ziek. ,,De boom werd van binnenuit opgevreten door de tonderzwam", vertelt Zieleman. 

  1. Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement
    PREMIUM
    Video

    Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement

    Politiek en jongeren. Ze lijken mijlenver uit elkaar te staan. Wat heeft een 14-jarige met het Europees parlement? Op de KSG schrijven deze week 75 leerlingen uit vijf verschillende landen aan resoluties voor het Europees Jeugdparlement. ,,Ik had er niet veel mee’’, erkent Marijke Hendriks. ,,Maar het is wel handig om er meer van te weten. En samen met leeftijdgenoten uit andere landen werken is leuk. Dit is absoluut niet stoffig.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn