Volledig scherm
Het publiek kijkt toe hoe een paard een nieuwe hoef krijgt aangemeten. © Arnoud Heins

Koninklijke voertuigen bij Paleis Het Loo trekken veel bekijks

Heb je iets met bijzondere voertuigen, paarden, de koninklijke familie of  misschien wel allemaal? Dan kom je dit weekeinde bij Paleis Het Loo in Apeldoorn volop aan je trekken. 

In en rond de stallen presenteert het Koninklijk Staldepartement paarden, rijtuigen en auto’s van Koning Willem-Alexander. Zaterdagochtend trok het evenement al behoorlijk wat mensen op de been. Zij konden onder andere een hoefsmid van dichtbij aan het werk zien en een blik op de koetsen werpen. 

Cabrio

Verschillende koninklijke rijtuigen maken vandaag en morgen meerdere keren per dag een rit over het stallenplein, zoals de gala Landauer met een vierspan en de gala Berline met een tweespan paarden. Ook de koninklijke oldtimers zijn van dichtbij te bekijken, waaronder de Cadillac en Mercedes 300 Cabriolet van Koningin Wilhelmina en de Austin Sheerline van Koningin Juliana. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals hoefijzer werpen, stokpaardjesrace en rozet maken.

Morgen vindt er tweemaal een concert plaats, om 11.00-12.00 uur en om 14.00-15.00 uur, achter in de tuin. Het concert wordt verzorgd door het Klarinetkwartet van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. 

Volledig scherm
De hoefsmid aan het werk. © Arnoud Heins
Volledig scherm
Een hoefsmid geeft een demonstratie © Arnoud Heins
Volledig scherm
Eén van de koninklijke koetsen die dit weekeinde op Paleis Het Loo te zien zijn. © Arnoud Heins
  1. Stoep met hoogteverschillen in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’
    PREMIUM

    Stoep met hoogtever­schil­len in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’

    Een opstapje hier, een afstapje daar, de ene met een behoorlijk hoogteverschil, de andere slechts millimeterwerk. Voetgangers moeten zich de ogen goed te kost geven op de van vele hoogteverschillen voorziene stoep, op het Stationsplein in Apeldoorn. Voor je het weet, lig je op je snuit. ,,We zijn bijna een EHBO-post”, zucht bedrijfsleider Brian van der Heide van Bakkerij Bart.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn