Volledig scherm
Starting Point is ontdaan van de grijze verf, maar oogt nu mat. © Jeroen Pol

Kunstwerk Starting Point in Apeldoorn na vandalisme begin oktober weer hersteld

Het kunstwerk Starting Point aan de Baron Sloetkade is naar verwachting begin oktober weer in vol ornaat te bewonderen. Op 17 mei werd het werk van kunstenaar Olaf Metzel met grijze verf beklad door een 40-jarige man uit Meppel. Hij vond de kleuren niet mooi.

De afgelopen weken spande de gemeente Apeldoorn zich in om te onderzoek hoe de ontmoetingsplek langs het Kanaal het beste kon worden hersteld. ,,We hebben het kunstwerk weer helemaal schoon kunnen krijgen’’, zegt woordvoerster Nienke Stavast. ,,Nu moet nog wel de kleur worden bijgewerkt en de toplaag worden aangebracht.’’

Rekening verhalen

Planning voor deze werkzaamheden is week 40, de eerste week van oktober. De verwachting is dat aan het herstel een kostenplaatje van bijna 11.000 euro zit. De gemeente Apeldoorn wil de rekening verhalen op de man die het kunstwerk in mei van een nieuwe lik verf voorzag.

Starting Point werd in 2002 als geschenk aan oud-burge­meester Harm Bruins Slot aangeboden. Het gaat om een constructie van gekleurde balken met bovenop een diamantvormig object. Mensen kunnen er op klimmen en op zitten. Zo dient het als ontmoetingsplek.

Volledig scherm
Het verwijderen van de verf heeft het kunstwerk geen goed gedaan. © Jeroen Pol

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn