Volledig scherm
Zowel de afzonderlijke woningen als de gevels en gemeenschappelijke ruimtes worden aangepakt. © Google Street View

Lagere energierekening voor 240 huishoudens in Apeldoornse wijk Zevenhuizen

In de Apeldoornse wijk Zevenhuizen gaan 240 huurwoningen volgend jaar van een gemiddeld energielabel D naar label A. Woningcorporatie de Woonmensen laat ze op meerdere punten een stuk duurzamer maken.

Woningcorporaties in heel het land zijn druk bezig met het ‘verduurzamen’ van hun bezit. Daar valt ook dit project onder. Het gaat in dit geval om acht flats aan de Pythagorasstraat en Agricolastraat.

Nieuwe voordeur

De woningen krijgen onder meer beter isolerend glas, nieuwe ventilatieroosters en een nieuwe voordeur. De gevels van de gebouwen worden geïsoleerd. Dat moet zowel meer comfort als een lagere energierekening opleveren. 

Ook relatief kleinere maatregelen als ledverlichting in de algemene ruimtes horen bij het project. Het financieel voordeel van alle ingrepen komt bij de bewoners terecht, stelt de corporatie. De Woonmensen zegt namelijk de huur niet te verhogen. Dat is in het algemeen de lijn bij de Apeldoornse corporaties in deze grote operatie.

90 procent

Daarvoor krijgen de bewoners wel eerst werkzaamheden voor de kiezen. Die gaan begin volgend jaar van start, aan het eind van 2020 is de laatste flat klaar. De Woonmensen zegt dat meer dan 90 procent van de bewoners van de panden heeft ingestemd met de aanpak.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn