Volledig scherm
een albert heijn to go © ROBIN UTRECHT

Landelijke pinstoringen bij Albert Heijn: ‘Winkelen kan halfuurtje langer duren’

Vanwege een landelijke pinstoring kan er op dit moment niet gepind worden bij veel winkels van Albert Heijn, ook in de regio hebben veel bezoekers last van de storing. 

Veel klanten moeten eerst contant geld pinnen bij een automaat voor ze kunnen betalen voor hun al volgepakte boodschappentassen. Bij de Albert Heijn Diezerpoort Zwolle werkten pinapparaten sinds een uur 16.00 niet meer, zo laat een medewerker weten. ,,Geen een van de pinautomaten doet het hier. Dat levert inderdaad langere rijen op, we hebben daarom extra kassa’s geopend.’’ De chaos valt in de Diezerpoort nog mee. ,,Klanten kunnen verderop pinnen en staan iets langer in de rij, maar het is te overzien.’’

Volledig scherm
Klanten lopen vertraging op bij Albert Heijn in Zwolle door een pinstoring. © Sjoerd Hartholt

Op sociale media laten verschillende mensen zien dat dit voor lange rijen en lichte chaos in verschillende winkels van Albert Heijn zorgt. Sommigen suggereren zelfs dat Albert Heijn in deze situatie misschien ‘Tikkies’ (betaalapp, red.) kan versturen voor de boodschappen. Ondanks de rijen, gaan veel mensen toch even naar buiten om contanten te pinnen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn