Volledig scherm
Marijn en moeder Margot Kroes. © Rob Voss

Leerplichtambtenaar: Wij staan achter thuishouden Marijn

De leerplichtambtenaar in Apeldoorn staat achter het besluit van moeder Margot Kroes om haar zoon Marijn (10) thuis te houden zolang het leerlingenvervoer niet goed geregeld is. ,,In het belang van Marijn, vanwege zijn autisme, staan wij erachter dat hij thuisblijft'', laat leerplichtambtenaar Sebastiaan Witteveen weten. 

Volgens Witteveen zijn er meer leerlingen die op dit moment thuiszitten, door de chaos die is ontstaan bij vervoerscentrale PlusOV. De centrale regelt, in opdracht van de gemeenten in de Stedendriehoek en Heerde en Hattem, het speciaal leerlingenvervoer en het dagbestedingsvervoer. 

Afwegen

,,Precieze aantallen heb ik daarvan op dit moment niet. Sommige ouders melden zich bij ons, of bij PlusOV. Maar we komen graag in contact met ouders, om samen de afweging te maken of het terecht is dat een leerling thuis blijft of dat een andere oplossing voor een leerling wel werkt., zodat die alsnog naar school kan.''

Thuis

De moeder van de tienjarige jongen nam het besluit om Marijn thuis te houden nadat ze haar huilende en schoppende zoon maandagochtend het taxibusje in moest duwen. Sinds dinsdag houdt ze Marijn thuis, en meldde dat bij de leerplichtambtenaar en de school. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn