Foto uit beeldbank Leger des Heils van een vergelijkbare kamer voor zwerfjongeren.
Volledig scherm
Foto uit beeldbank Leger des Heils van een vergelijkbare kamer voor zwerfjongeren. © Ruben Timman

Leger des Heils zoekt locatie voor zwerfjongeren

Het Leger des Heils is nog op zoek naar een locatie voor de tijdelijke opvang van jongeren in Apeldoorn. Er komen zes bedden waar jongeren zo'n tien weken terecht kunnen. In die periode wordt naar een passende vervolgplek gezocht. De gemeente kwam bij het Leger des Heils uit omdat zij naast een bed ook een dagprogramma verzorgt.

 1. Handbaloverzicht: LHC wint verrassend eenvoudig van Zwolle, Nieuw Heeten met moeite langs hekkensluiter
  PREMIUM
  handbal

  Handbal­over­zicht: LHC wint verrassend eenvoudig van Zwolle, Nieuw Heeten met moeite langs hekkenslui­ter

  Terwijl Wijhe’92 de titel pakte in de tweede divisie en Broekland het kampioensfeest in de hoofdklasse moest uitstellen, gebeurde er nog veel meer in handballend Salland. De derby tussen LHC en Zwolle werd opvallend makkelijk gewonnen door de Lemelerveldsen. Nieuw Heeten versloeg met veel moeite hekkensluiter Combinatie’64, maar is nog steeds niet zeker van klassenbehoud.
  Twello
 2. Slachtoffer (17) van overval in Apeldoornse snackbar ontroert in rechtszaal: ‘Ik zou je met een lach hebben geholpen’
  PREMIUM
  met video

  Slachtof­fer (17) van overval in Apeldoorn­se snackbar ontroert in rechtszaal: ‘Ik zou je met een lach hebben geholpen’

  Zelfs de voorzitter van de rechtbank zegt er kippenvel van te krijgen. De tijdens de zitting getoonde camerabeelden van de gewapende overval die Yavuz I. (46) in oktober op cafetaria De Gildehof in Apeldoorn pleegde, hakken er flink in. Vooral de noodkreten die een destijds 16-jarige medewerkster slaakt als ze met een mes bedreigd wordt, gaan door merg en been.
  Apeldoorn

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn