De twee eerste - en voorlopig enige - groene bushokjes van Apeldoorn staan aan de rand van het busstation.
Volledig scherm
PREMIUM
De twee eerste - en voorlopig enige - groene bushokjes van Apeldoorn staan aan de rand van het busstation. © Archief/Maarten Sprangh

Leuk idee, die groene bushokjes - maar waar blijven ze in Apeldoorn?

Waar blijven de groene bushokjes in Apeldoorn? Het idee om plantjes te leggen op abri's werd vorig jaar gepresenteerd als een bescheiden, maar mooie manier om de stad te vergroenen. Na de enthousiaste lancering is het project stilgevallen.

 1. Vandalen slaan wéér toe in Apeldoorns Matenpark, 
nu is hardlooproute de klos: ‘Wie doet nou zoiets?’
  PREMIUM

  Vandalen slaan wéér toe in Apeldoorns Matenpark, nu is hardloop­rou­te de klos: ‘Wie doet nou zoiets?’

  Het Apeldoornse Matenpark is voor de zoveelste keer slachtoffer van vernielingen. Dit weekend sloegen vandalen toe bij de hardlooproute. Het is een nieuwe zwarte bladzijde in de geschiedenis van vandalisme in het park. Buurtbewoners zijn bang voor de confrontatie, waar de politie volgens hen schittert in afwezigheid. ,,Je kan blijven roepen, maar als er toch niets gebeurt...’’
 2. Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbikester Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”
  PREMIUM
  VIDEO & AUDIO

  Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbi­kes­ter Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”

  Ze kijkt nog regelmatig naar de enorme foto boven de grote hoekbank. Het beeld van Anne Terpstra (30), voor de tweede keer in haar leven deelnemer aan de Olympische Spelen, die juichend met twee armen de lucht in de finish over gaat en haar overwinning viert in Andorra. Waarmee ze de eerste Nederlandse mountainbikester werd die een wereldbekerwedstrijd won. Een moment dat haar leven heeft veranderd. ,,Ik ben liever voor mezelf geworden.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn