Volledig scherm
De onderscheiden brandweermannen hadden veel verstand van het bestrijden van natuurbranden. Foto: Archief, ter illustratie. © Pim Velthuizen

Lintje voor drie brandweermannen tijdens afscheidsfeestje in Hoenderloo

Jaap Oussoren (59), Joop Kennis (61) en Hans Modderkolk (63) zijn vandaag koninklijk onderscheiden. Alle drie de mannen zijn meer dan dertig jaar vrijwilliger bij de brandweer in de gemeente Apeldoorn geweest. 

Locoburgemeester Detlev Cziesso reikte hen de versierselen uit, die horen bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst van de brandweer bij de kazerne in Hoenderloo.

Jaap Oussoren is 35 jaar lid van de vrijwillige brandweer geweest. Daarvan heeft hij meer dan 28 jaar deel uitgemaakt van de brandweerpost Uddel. Sinds 2012 was hij vrijwilliger bij de Natuurbrandverkenners. 

Joop Kennis was meer dan 31 jaar brandweervrijwilliger bij de brandweerpost Hoenderloo. Hetzelfde geldt voor Hans Modderkolk. Alle drie de brandweermannen kregen eervol ontslag per 31 december 2018.

  1. Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkudde op de Veluwe

    Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkud­de op de Veluwe

    Het gaat goed met de wisentkudde bij Radio Kootwijk. Stichting Wisent op de Veluwe kon vandaag de geboorte van een tweede kalfje deze zomer melden. Of het een jongetje of een meisje is geworden kan voorzitter Jan Wolleswinkel nog niet zeggen. ,,Al dat haar hè? Dat maakt het moeilijk om te zeggen. Pas als we eenmaal gezien hebben hoe het dier plast weten we of het een stier of koe is”. Eerder werd een stiertje geboren. Met dit laatste jong komt de kudde in totaal op zes dieren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn