Volledig scherm
PREMIUM
Begin dit jaar waren er kijkdagen, toen het complex in de verkoop ging. © Maarten Sprangh

Luxe zorgwoningen voor ouderen in voormalige Koningsschool Apeldoorn

De Koningsschool aan de Loolaan in Apeldoorn heeft een nieuwe eigenaar. De koper is van plan er woningen met luxe zorg voor ouderen te gaan onderbrengen.

Het complex was tot vorig jaar zomer in gebruik als mbo-instelling; Helicon verzorgde er ‘groene’ opleidingen. Omdat het aantal studenten terugliep werd de school gesloten. Bijna alle leerlingen verhuisden naar Helicon in Velp.
Begin dit jaar is de locatie in de verkoop gegaan. De nieuwe gebruiker is Rosorum: een onderneming uit Arnhem die op meerdere plekken in Nederland luxe ouderenzorg biedt. ‘Rosorum onderscheidt zich nadrukkelijk van andere zorginstellingen en organisaties in de ouderenzorg door het leveren van absolute topkwaliteit op het gebied van wonen, services en zorg’, zo beschrijft het bedrijf zelf op zijn website.

  1. Meer onderzoek Gelre ziekenhuizen naar betere behandeling van oudere patiënt
    PREMIUM

    Meer onderzoek Gelre ziekenhui­zen naar betere behande­ling van oudere patiënt

    Wat is de valkuil bij een senior met hartfalen? Hoe krijg je een oudere patiënt in optimale conditie voor een ingreep? Naar dat soort onderwerpen gaat Gelre ziekenhuizen nog meer onderzoek doen, nu een van de artsen is benoemd tot bijzonder hoogleraar op dit terrein. Het resultaat daarvan moet zijn dat oudere patiënten in Gelre ziekenhuizen als een van de eersten in Nederland profijt hebben van verbeteringen in behandelingen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn