Volledig scherm
Maarten van Vierssen. © Rob Voss

Maarten van Vierssen nieuwe wethouder in Apeldoorn

Maarten van Vierssen is hoogstwaarschijnlijk binnenkort wethouder in Apeldoorn. Zijn partij D66 draagt hem voor als opvolger van partijgenoot Mark Sandmann, die onlangs zijn afscheid aankondigde.

Sandmann legt binnenkort zijn functie neer. Dat besluit volgt op het debacle rond de herinrichting van het Marktplein. De kosten daarvan zijn door grote missers ontspoord. Daarop besloot de gemeenteraad het project ten minste een half jaar in de ijskast te zetten. Sandmann kan niet met dat besluit leven. Naar zijn idee maakt de gemeente daarmee niet waar wat aan de bevolking is beloofd.

Ambitieus

Van Vierssen zit sinds 2014 in de gemeenteraad en is sinds 2018 fractievoorzitter. D66 ziet hem als ,,een gedreven en ambitieuze bestuurder die Apeldoorn verder vorm wil geven”, laat Robert van Vliet weten. Laatstgenoemde volgt Van Vierssen op als fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad.

Afval

Van Vierssen gaat zich als wethouder bezighouden met onder meer afval, duurzaamheid en toerisme. De gemeenteraad bepaalt uiteindelijk via een stemming of de 41-jarige inderdaad wethouder wordt.

Van Vierssen werkt momenteel als omgevingsmanager bij VolkerWessels Infra Competence Centre, voorheen was hij onder meer ingenieur.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn