Volledig scherm
Maggie Feng © EZvhJ

Maggie Feng genomineerd als Etnische Zakenvrouw van het Jaar

Maggie Feng is een van de acht genomineerde vrouwen die kans maken op de titel Etnische Zakenvrouw van het Jaar. Feng is eigenaresse en CEO van Wittenborg University of Applied Sciences, een internationale Hogeschool in Apeldoorn. 

Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN) tekent voor de veertiende keer voor deze verkiezing. Het is één van de evenementen die zij jaarlijks inzet om vrouwelijke topondernemers en -managers een podium te geven hun ervaring en succes in het zakenleven te delen. Rotterdam is gaststad dit jaar, de awards worden uitgereikt in het Wings Hotel op Rotterdam The Hague Airport.

Maggie Feng is geboren en getogen in hartje Beijing, China en heeft gestudeerd aan de Beijing University of Technology, als student Engineering Management. Tijdens een uitwisseling van 10 maanden kwam ze op Hogeschool IJsselland (nu Saxion) in Deventer, de liefde van haar leven tegen met wie ze een zoon van 10 jaar heeft. In 2001 behaalde Feng haar Master of Science diploma in Facility Management van de University of Greenwich in Groot-Brittannië. Als internationale student heeft Feng zelf ervaren dat in het hoger onderwijs op veel vlakken verbetering mogelijk was. Ze was ervan overtuigd dat zij dat met haar ervaring en drive kon bewerkstelligen als directeur van een eigen hogeschool. 

Ambassadeurschap

Feng is lid van het College van Bestuur van Wittenborg University of Applied Sciences en is CEO van Wittenborg. Ook is ze manager van het Research Centre en leidt ze een EU-project op het gebied van duurzame energie (EFRO). Daarnaast vervult ze de rol van ambassadeur voor de jaarlijkse kanaalconcerten in Apeldoorn en is ze jurylid voor de Apeldoorn Business Awards. 

Inspirerend

Maritza Russel, bestuursvoorzitter van EZVN sinds 2004, legt uit wat het belang is van de jaarlijkse verkiezing: ,,Rondom de awarduitreiking ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ geven wij de genomineerden volop de mogelijkheid om hun carrière, doelen en toekomstplannen te delen. We weten uit al die jaren dat de zichtbaarheid van de (oud)winnaressen heel inspirerend werkt voor andere professionals met een mooie droom én de kwaliteit en ambitie om de top te bereiken. Succesverhalen inspireren, zorgen voor nog meer goede ideeën en zorgen voor een enorme boost aan motivatie!”

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn