Volledig scherm
Bij veevoederbedrijf Alpuro Breeding aan de Elspeterweg in Uddel is een bedrijfsongeval gebeurd. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen. © News United / Damian Ruitenga

Man komt na bedrijfsongeval in Uddel met de schrik vrij, dankzij stalen schoenneus

Zijn veiligheidsschoenen hebben hem gered. Een chauffeur van veevoederbedrijf Alpuro Breeding in Uddel raakte vanmiddag op onverklaarbare wijze verstrikt in de schroef van een transport-put waarin het voer wordt gestort. Dankzij de stalen neus van zijn schoen blokkeerde de machine en werd erger voorkomen.

Het ongeval gebeurde op het bedrijfsterrein aan de Elspeterweg in Uddel. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter werden ingeroepen.  Bij Alpuro  wordt veevoer gemaakt. De grondstoffen komen per bulkauto binnen en worden door de chauffeurs gestort  in putten.  

Schrik

,,In die put zit een schroef en daarin is de chauffeur  op voor ons nog onverklaarbare wijze terecht gekomen. Gelukkig droeg hij veiligheidsschoenen. Het staal zorgde ervoor dat de machine gelijk werd geblokkeerd. De getroffen veiligheidsmaatregelen hebben gewerkt’’, vertelt directeur Johan Roseboom van Alpuro Breeding.  ,,De schrik zit er natuurlijk goed in maar het gaat goed met de chauffeur.  Er zijn voor de zekerheid nog foto's in het ziekenhuis genomen maar  zijn voet is niet beschadigd en ziet er goed uit.’’  De traumahelikopter kon dan ook worden afgemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn