Volledig scherm
Politie en gemeentelijk toezichthouders overmeesterden de man. © Aangeleverde foto

Man verft kunstwerk in Apeldoorn grijs: ‘Ik vond de kleuren niet mooi’

Het kunstwerk starting point op de Baron Sloetkade in Apeldoorn is vrijdag deels overgeverfd. Een man die naar eigen zeggen de kleuren niet mooi vond, ging aan de slag met een beste partij grijze verf.  Extra bijzonderheid: de dader is een inwoner van Meppel.

Starting point is een constructie van gekleurde balken met bovenop een diamantvormig object. Het is ooit als geschenk aan oud-burge­meester Harm Bruins Slot aangeboden. Het dient in het centrum van Apeldoorn onder meer als ontmoetingsplek.

Verrassing

Een onbekende heeft een flink deel ervan vrijdag grijs gemaakt. Een getuige zag dat gebeuren en lichtte de gemeente in. Toezichthouders spraken de man aan. Die gaf te kennen dat hij de kleuren van het werk niet mooi vindt. Omdat hij verder niet wilde meewerken, werd de 40-jarige inwoner van Meppel uiteindelijk door politieagenten tegen de grond gewerkt. Hij zou hevig verzet hebben geboden. Mogelijk wacht omwonenden nog een nieuwe verrassing, want de man stelt dat het om glow-in-the-dark-verf gaat.

Volledig scherm
Het werk is eigenlijk veelkleurig. © Google Street View
Volledig scherm
© Johannes Rutgers

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn