Isa Kramer op bezoek bij opa Dick en oma José van Heusden. Vanwege het coronavirus mag ze niet naar binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Isa Kramer op bezoek bij opa Dick en oma José van Heusden. Vanwege het coronavirus mag ze niet naar binnen. © Marianne Rouw

Marianne uit Apeldoorn maakt ontroerende beelden van ‘raamzwaaibezoekjes’

Normaliter fotografeert Marianne Rouw vooral bruidsparen. Door de coronacrisis heeft de eigenaresse van My Eye Fotografie een compleet nieuwe tak van sport ontdekt: raamzwaaibezoekjes. De Apeldoornse maakt ontroerende kiekjes van kinderen die naar hun opa en oma gaan, maar niet naar binnen mogen. 

Hoe ben je op dit idee gekomen? 

 1. Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens seniorenuurtje in Apeldoorn
  PREMIUM

  Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens senioren­uur­tje in Apeldoorn

  De zon is nog niet boven de horizon wanneer de eerste klanten met een winkelwagentje het AH-filiaal op winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn binnengaan. Het is maandagochtend en het van 07.00 tot 08.00 uur speciaal voor ouderen ingestelde boodschappenuurtje is net begonnen. Albert Heijn is ene van de supermarkten die helpt zo de ‘kwetsbare groep te beschermen in verband met het coronavirus’. En dat wordt gewaardeerd.
 1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

  Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

  Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn