Mascottes Julianatoren in Apeldoorn leggen kinderen uit waarom het park dicht is

Julianatoren in Apeldoorn legt kinderen in een filmpje uit waarom het attractiepark voorlopig gesloten blijft. ,,Op het moment is er het coronavirus en daarom blijven alle bezoekers en medewerkers thuis.’’

In het filmpje is te zien hoe Meneer Kaasgaaf de poorten van de Julianatoren op slot draait. ,,Hoe ga ik dat Jul en Julia (de mascottes, red.) nou vertellen?’’ vraagt hij zich somber af. Iets later legt aan hij het duo uit dat de gezondheid van bezoekers en medewerkers 'voorop staat’. 

De seizoensopening van de Julianatoren is voorlopig uitgesteld. ‘Op advies van de overheid en in afstemming met de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland blijven we tot nader order gesloten’, schreef het attractiepark vanmiddag op Twitter. 

Julianatoren in Apeldoorn.
Volledig scherm
Julianatoren in Apeldoorn. © Bram van de Biezen
  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn