Buslijn 12 is een van de lijnen die volgens chauffeurs op de nominatie staan om te verdwijnen, eind dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Buslijn 12 is een van de lijnen die volgens chauffeurs op de nominatie staan om te verdwijnen, eind dit jaar. © Maarten Sprangh

Meerdere wijken in Apeldoorn dreigen buslijn kwijt te raken

Een aantal buslijnen in Apeldoorn staat op de nominatie om te verdwijnen of ingrijpend gewijzigd te worden. Reizigers in sommige wijken moeten daardoor straks verder lopen om te kunnen opstappen. Daar staat een aantal verbeteringen in de dienstregeling tegenover.

Dat concluderen chauffeurs van Syntus Veluwe, het onderdeel van vervoersbedrijf Keolis dat hier de stadsdienst verzorgt. Afgelopen najaar werd bekend dat Keolis ook voor de volgende tien jaar de vervoerder op de Veluwe is. Die nieuwe periode - de zogenoemde concessie - gaat in december van dit jaar in.

Er is nu een concept-vervoersplan klaar. Keolis beschrijft daarin dat er ‘een forse aanpassing’ van de stadsdienst doorgevoerd zal worden. De dienstregeling op een aantal lijnen moet eenvoudiger worden. Daarnaast gaan bussen op veelgebruikte lijnen vaker rijden. Sommige routes worden sneller afgelegd en de aansluiting met treinen moet beter worden.

  1. Mee op corona-controle door Apeldoorn: ‘Iemand die maling aan de regels heeft, daar moet je wat mee’

    Mee op corona-controle door Apeldoorn: ‘Iemand die maling aan de regels heeft, daar moet je wat mee’

    Houdt iedereen zich aan de regels die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan? Dat controleren toezichthouders van de gemeente Apeldoorn momenteel van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond. Mede op basis van signalen: ,,Het klik-gehalte wordt nu echt hoog.’’ Maar de kunst is de rust te bewaren: ,,Dit is een samenleving die onder druk staat; dan moet je niet gaan irriteren.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn