Volledig scherm
PREMIUM
Ugchelen.Rudolf aan het werk bij bakkerij Frentz in Ugchelen. © Maarten Sprangh © Maarten Sprangh

Met spoed gezocht: bakkers

Echte Bakker Frentz in Ugchelen luidt de noodklok: er is een dringend tekort aan bakkers. En dat met de drukke decembermaand voor de boeg. De klant met de gouden tip krijgt een verrassing.

Om 11 uur 's ochtends naar bed, en om 5 uur 's middags weer aan de slag. Dat is momenteel het ritme van bakker Rudolf Frentz. Zes keer per week. Zijn vrouw Ingrid, tevens manager van de vier bakkerswinkels, voert dan ook het woord tijdens het interview in de middag. ,,'s Nachts werken hoort natuurlijk bij het vak, maar dit is behoorlijk intensief. Hij hoeft niet meer naar de sportschool'', zegt ze.

  1. Gemist? Eerbetoon aan brandweerman in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrijdingsmiddel in Harderwijk
    Jouw regionieuws gemist

    Gemist? Eerbetoon aan brandweer­man in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrij­dings­mid­del in Harderwijk

    Een stoet van tientallen brandweerwagens met blauwe zwaailichten en brandweermannen reed maandagavond door Apeldoorn. Het was een eerbetoon aan hun doodzieke collega Henk. Bij het huis van Henk werd een erehaag gevormd en werd er geapplaudisseerd. Een dag later overleed de Apeldoornse brandweerman. Dit verhaal was één van de meest bijzondere verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer bijzondere verhalen:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn