Volledig scherm
PREMIUM
Ugchelen.Rudolf aan het werk bij bakkerij Frentz in Ugchelen. © Maarten Sprangh © Maarten Sprangh

Met spoed gezocht: bakkers

Echte Bakker Frentz in Ugchelen luidt de noodklok: er is een dringend tekort aan bakkers. En dat met de drukke decembermaand voor de boeg. De klant met de gouden tip krijgt een verrassing.

Om 11 uur 's ochtends naar bed, en om 5 uur 's middags weer aan de slag. Dat is momenteel het ritme van bakker Rudolf Frentz. Zes keer per week. Zijn vrouw Ingrid, tevens manager van de vier bakkerswinkels, voert dan ook het woord tijdens het interview in de middag. ,,'s Nachts werken hoort natuurlijk bij het vak, maar dit is behoorlijk intensief. Hij hoeft niet meer naar de sportschool'', zegt ze.

  1. Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement
    PREMIUM
    Video

    Leerlingen KSG blazen stof van Europees Parlement

    Politiek en jongeren. Ze lijken mijlenver uit elkaar te staan. Wat heeft een 14-jarige met het Europees parlement? Op de KSG schrijven deze week 75 leerlingen uit vijf verschillende landen aan resoluties voor het Europees Jeugdparlement. ,,Ik had er niet veel mee’’, erkent Marijke Hendriks. ,,Maar het is wel handig om er meer van te weten. En samen met leeftijdgenoten uit andere landen werken is leuk. Dit is absoluut niet stoffig.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn