MMT Orkest Apeldoorn heeft zo'n bijzonder geluid dat Chinezen er dol op zijn

videoHet MMT Orkest uit Apeldoorn geeft rond de jaarwisseling vijf grote concerten in China. Het geluid van het Apeldoorns orkest is zo speciaal en afwijkend, dat de Chinezen er dol op zijn.

Het MMT Orkest geeft de concerten in de steden Shanghai en Suzhou, onder meer in een tv-studio en in vier Grand Theaters. Als het aan de Chinese organisator had gelegen, hadden de Apeldoorners zelfs zes concerten gedaan tijdens hun tiendaagse trip, maar dat werd de muzikanten iets te gortig. ,,We willen ook nog graag wat van China zien, naast de concertzalen’’, zegt dirigent Henny Vels (72). Het eerste concert van het MMT Orkest in Shanghai is op 29 december.

  1. Miljoenentekort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantiehuisjes

    Miljoenen­te­kort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantie­huis­jes

    Een uitspraak van de Hoge Raad over recreatieterreinen heeft forse financiële gevolgen voor de gemeente Apeldoorn. Die schiet er dit jaar circa 2 miljoen euro bij in, doordat vanaf de vakantieparken nu minder belasting binnenkomt. Apeldoorn sluit het jaar af met een exploitatietekort van 6,5 miljoen (3,4 miljoen euro meer dan in mei werd verwacht) maar hoopt dankzij grondverkoop een miljoen in de plus te eindigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn