Volledig scherm
© Thinkstock

Naakte man die hockeymeisjes lastig viel is 34-jarige Apeldoorner

updateEen groep hockeymeisjes van AMHC in Apeldoorn is zich opnieuw rot geschrokken door een man die gisteravond naakt rondreed in een auto in het Orderbos. 

Eind maart gebeurde dit ook al, toen verrichtte de man seksuele handelingen terwijl hij een groep langsfietsende meiden bleef aankijken. De meiden schakelden hun ouders, teamgenoten, trainers en de politie in, waardoor de man gisteravond kon worden aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Apeldoorn, bevestigt de politie. Die onderzoekt de zaak, de man is inmiddels weer vrijgelaten. 

Het bestuur van de hockeyclub laat weten blij te zijn dat de man is aangehouden, maar de voorzitter drukt iedereen ook op het hart om niet alleen naar de club te fietsen. 'Mocht je alleen komen aanfietsen, sluit bij het 'omhoog fietsen' (over de Asselsestraat naar het sportpark, red.) aan bij een groepje hockeyers. En vergeet niet je fietsverlichting aan te zetten', schrijft voorzitter Robert Agelink. Ook benadrukt Agelink dat het belangrijk is voor ouders om dit met hun kinderen te bespreken. 

Eind maart werd er aangifte bij de politie gedaan. Het zou volgens de club gaan om een blanke man met donker haar van ongeveer dertig jaar oud. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn