Volledig scherm
De NS zet op drukke tijdstippen extra treinen in tijdens Serious Request. © ANP

Nachtbussen en langere treinen tijdens Serious Request

Tijdens Serious Request rijden er 's nachts bussen vanuit Apeldoorn naar omliggende plaatsen. Die volgen na de vaste dienstregeling. De NS zet geen extra treinen in, maar zorgt op de piekmomenten wel voor extra capaciteit.

Dat laatste is bijvoorbeeld het geval op de avond van het slotfeest, zondag 24 december. Er rijden dan langere treinen. De NS heeft dat afgestemd met de gemeente Apeldoorn en 3FM. 

Syntus Gelderland laat op donderdag, vrijdag en zaterdag 's nachts bussen rijden in twee richtingen, om mensen vanuit Apeldoorn weer naar hun woonplaats te krijgen. Het gaat om lijn 91 die via Beekbergen naar Arnhem gaat, en lijn 202 naar Heerde via Vaassen, Emst en Epe. Lijn 91 vertrekt in de nachten na de genoemde dagen ook om 00.30, 01.15, 02.00 en 02.45 uur vanaf het station in Apeldoorn.

Op dezelfde dagen vertrekken de extra ritten van lijn 202 om 00.28, 01.13, 01.58 en 02.43 uur vanaf het station. Die bus rijdt niet via het Marktplein, omdat de Stationsstraat is afgesloten.

In plaats daarvan is er een opstapplaats aan de noordzijde van het evenemententerrein aan de Regentesselaan.

  1. ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbordeel
    video

    ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbor­deel

    Het plan om in Apeldoorn een poppenbordeel in te richten mag dan nog lang niet in kannen en kruiken zijn, initiatiefnemer Tjeerd-Jan Smit heeft in samenwerking met allemansvriend Johan Vlemmix en zanger Rob Zorn wel vast een bijpassende hit en videoclip gelanceerd. ‘My Dolly’ heet het nummer, verwijzend naar het plan van Smit. ,,Het lijkt ons geweldig om onze ‘love dolls’ straks ook aan te bieden aan showbizz Nederland.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn