Volledig scherm
PREMIUM
Notaris Eric Feijen uit Heerde buigt zich regelmatig over een testament. © Henri van der Beek

Nederlander massaal naar notaris: testament steeds populairder, maar worsteling neemt toe

Nederlanders stellen steeds vaker een (levens)testament op. Volgens belangenclub KNB steeg het aantal afgesloten levenstestamenten in een jaar tijd met dertig procent. Vooral ouderen weten de weg naar de notaris steeds beter te vinden. Met die stijging neemt ook de worsteling van notarissen toe over of ouderen met gebreken wel in staat zijn om zelf over de erfenis te beslissen.

Notaris Eric Feijen uit Heerde omschrijft het opstellen van een testament voor ouderen met dementie of een handicap als ‘een van de moeilijkste zaken uit het vak’. ,,We krijgen er steeds vaker mee te maken", ziet Feijen. Eerder liet de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) al weten te verwachten dat getouwtrek met testamenten vaker voorkomt vanwege aandoeningen als dementie.

  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn