Volledig scherm
PREMIUM
Marente Bouman en haar dochters maakten een heftige tijd door. © Rob Voss

Niet-aangeboren hersenletsel: ‘Mama leidde iedereen om de tuin’

De door het koeknuffelen bekend geworden Marente Bouman (60) uit Klarenbeek liep in 2013 bij een motorongeluk Niet-Aangeboren Hersenletstel op. Twee van haar vier dochters, Inka en Karlijn, over de vijf heftige jaren die volgden.

Wanneer u halverwege dit verhaal bent, zult u het niet geloven. Maar het krijgt echt een happy end. Eerst moeten we echter terug naar 2013. Het gaat de familie Hupkes dan voor de wind. Vader Jaap, moeder Marente en hun dochters Lizet (nu 34), Inka (33), Karlijn (30) en Mirre (28) bestieren samen een goedlopende melkveehouderij en zorgboerderij. Het door hen bedachte koeknuffelen is zelfs een landelijke hit. Ze vormen het schoolvoorbeeld van een gelukkig gezin.

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn