Volledig scherm
PREMIUM
Marente Bouman en haar dochters maakten een heftige tijd door. © Rob Voss

Niet-aangeboren hersenletsel: ‘Mama leidde iedereen om de tuin’

De door het koeknuffelen bekend geworden Marente Bouman (60) uit Klarenbeek liep in 2013 bij een motorongeluk Niet-Aangeboren Hersenletstel op. Twee van haar vier dochters, Inka en Karlijn, over de vijf heftige jaren die volgden.

Wanneer u halverwege dit verhaal bent, zult u het niet geloven. Maar het krijgt echt een happy end. Eerst moeten we echter terug naar 2013. Het gaat de familie Hupkes dan voor de wind. Vader Jaap, moeder Marente en hun dochters Lizet (nu 34), Inka (33), Karlijn (30) en Mirre (28) bestieren samen een goedlopende melkveehouderij en zorgboerderij. Het door hen bedachte koeknuffelen is zelfs een landelijke hit. Ze vormen het schoolvoorbeeld van een gelukkig gezin.

  1. Gemist? Baby geboren langs N50 bij Kampen en ‘King Kong’ op het stadhuis in Apeldoorn
    Jouw regionieuws gemist?

    Gemist? Baby geboren langs N50 bij Kampen en ‘King Kong’ op het stadhuis in Apeldoorn

    Een Duitse vrouw heeft woensdag op een parkeerplaats langs de N50 bij Kampen een kindje op de wereld gezet. De vrouw zat met haar man en zoontje in de auto toen haar bevalling ineens op gang kwam. Na de bevalling werd ze overgebracht naar Isala in Zwolle. Het Duitse gezin moet op een later moment wel terug naar Kampen om aangifte te doen. Dit was één van de meest opvallende berichten van afgelopen week. Een overzicht van de meest opmerkelijke verhalen van afgelopen week:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn