Volledig scherm
PREMIUM
Martijn van Kampen (R) en Michiel Bruins zijn trots op het nieuwe werkgebouw. ,,Daar word je toch blij van?’ © Maarten Sprangh

Nieuwe gemeentewerf Apeldoorn kan maar zo ochtendje uitslapen schelen

Tussen Sleutelbloemstraat en het kanaal staat een markant gebouw: de nieuwe gemeentewerf voor Apeldoorn-Noord. Wat merk je daar als doorsnee inwoner van Apeldoorn eigenlijk van? Nou, dat je straat iets eerder gestrooid is in de winter, bijvoorbeeld. En uiteindelijk kan het gebouw een keertje zomaar helpen voorkomen dat je vroeg wakker wordt.

Het werkgebouw dat op de kop van de Sleutelbloemstraat is neergezet, is vanaf begin april de uitvalsbasis voor zo'n honderd buitendienst-medewerkers (eenheid beheer en onderhoud) van de gemeente. Daarnaast komen er ongeveer vijftien mensen op kantoor te werken.

 1. Toekomst recreatiegebied Caitwickerzand onzeker door komst ecoduct
  PREMIUM
  Video

  Toekomst recreatie­ge­bied Caitwicker­zand onzeker door komst ecoduct

  De komst van het ecoduct over de Kootwijkerweg heeft waarschijnlijk gevolgen voor de toegankelijkheid van recreatiegebied Caitwickerzand. Het ecoduct komt zo kort tegen het recreactiegebied nabij Kootwijk aan dat bezoekers de dieren kunnen verstoren. Voor terreinbeheerder Staatsbosbeheer is het te vroeg om te kunnen zeggen wat de gevolgen zijn. ,,Maar dat de komst van het ecoduct invloed heeft op de omgeving is wel zeker’’, zegt boswachter Laurens Jansen namens Staatsbosbeheer.
 2. Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?
  Vraag van de week

  Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?

  De snelheid op delen van de A1 en A50 gaat omlaag naar 100 kilometer per uur, als het aan de politiek in Apeldoorn ligt. Ook sommige provinciale politici willen lagere limieten op snelwegen, D66 bepleit het landelijk. Dat is beter voor het milieu, veiliger, en gezonder voor de directe omgeving. Hoeveel precies? Dat is niet eenvoudig te zeggen - want afhankelijk van meerdere factoren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn